Cifla-Strava, eerste kwartaal 2019

Als vervolg op Cifla-jaarstart in Strava: het overzicht over het eerste kwartaal van dit jaar. Ook hier geldt weer dat we niet alle Ciflaten met Strava in het overzicht terugzien, de vorige blog legt uit waarom.

Eerst een algemeen lijstje met iedereen wiens activiteiten ik heb kunnen ophalen: (klik om te vergroten).

Ontwikkeling in snelheid

(featuring David, Sabiena, Wiebe, Wietske, Arian, Roy, Mariët, Charlotte, Dave, Rens, Ruud, Pim, Tim, Jan, Jan Fokke, Wouter, Marieke)

Nu we gegevens hebben over drie maanden kunnen we zien wie de meeste vooruitgang boekten in snelheid en wie juist het meest stabiel bleven:

(om de stabiliteit duidelijker te laten zien is in het rechterplaatje ter contrast Jan Fokke toegevoegd, die na een snelle Nieuwjaarsloop daarna lange en pittige trails ging lopen en dus sterk daalde qua snelheid).

Overigens moeten we de snelheden met enige korrels zout nemen, want er wil weleens een activiteit doorheen glippen die niet helemaal een loopje is. Zie bijvoorbeeld:

Verdeling over de dag 

(featuring Dieuwertje, Christian, Jan, Arnoud, Jeroen, Steffie, Corné, Harry, Edwin, Indra, Thijs, Jasper, Michiel, Marc en vele anderen)

Nu we data hebben over meerdere maanden kunnen we ook zien rond welke tijden de meeste activiteiten plaatsvinden.

Voor onze club als geheel ligt de piek rond 9 uur ’s avonds. Leuk om te zien is dat de piek qua snelheid op heel andere momenten ligt: rond 16u (dan komen mensen wellicht terug van wedstrijden?). Daarnaast lijkt “even gauw voor/na het werk” ook tot relatief hoge snelheden te leiden (9:00 en 19:00. Bij 19:00 kan ook de baantraining meespelen). Later op de avond doen we het relatief rustig aan. Weliswaar zijn dan veel Cifla-trainingen, maar we gaan niet allemaal even hard en er zit ook weleens een rustige duurloop tussen.

Zoals hierboven te zien is doen wij ’s nachts niet aan hardlopen. Uitzondering zijn vakantiegangers en nighttrails:

Bij degenen die meer dan 10 keer actief waren in het afgelopen kwartaal kunnen we zien wie écht geen ochtendmensen zijn:

Dit zijn lopers met hartstikke veel activiteiten, maar hun vroegste looptijdstip ligt in de late ochtend of vroege middag. Daarentegen hebben we ook vroege vogels: onderstaande mensen waren er minimaal drie keer behoorlijk vroeg bij (of waren, zoals een enkeling hieronder, gewoon in een andere tijdzone):

Hieronder zien we het gemiddeld tijdstip per loper:

Vertikaal en horizontaal 

(met Hendrik, Hester, Jasper, Maarten, Charlotte, Marc, Jan Fokke, Dieuwertje, Edwin, Harry, Corné, Frans, Marieke, Tim, Roy, Indra, Wietske)

Vorige keer was al te zien wie er van heuvels houden. In het nieuwe overzicht (alleen mensen met meer dan 10 activiteiten zijn meegenomen) komen we deels dezelfde namen tegen. In het plaatje ernaast zien we wie het liever vlak houdt -of gewoon in de polder woont- met Hendrik er even naast gezet voor het contrast:

(Niet zo) langlopers 

(met Laurens, Linsey, Eelco, Bart, Dave, Christian, Tim, Jan Fokke, Hester, Michiel, Arian, Jasper, Hendrik, Wietske, Wouter, Jan, Ruud, Thijs, Mariët, Charlotte, Harry, Wiebe, Sabiena, Roy, Jasper, Dieuwertje, Frans, Indra, Aernout, Jeroen, Marc, Wiebe)

Wiens activiteiten duren gemiddeld het langst en wie houden het liever kort en krachtig?

De allerlangste afstand van dit kwartaal werd gerend door Charlotte, op de voet gevolgd door Christian (die het tegelijkertijd presteert om in het lijstje “gemiddeld kortst durende activiteiten” te komen, zie hierboven):

In de categorie “voor minder dan 8 km kom ik m’n bed niet uit”: lopers met minimaal 3 activiteiten waarvan de kortste langer is dan 8 km. Voor Lindsey moet het zelfs minimaal om Zevenheuvelenafstand gaan voor die de loopschoenen aantrekt:

Mooiweerlopers

(featuring Jeroen, Steffie, Annie, Laurens, Pim, Edwin, Dave enz.) 

Links het lijstje van consequente mooiweerlopers: gemiddeld was het minimaal tien graden als ze op pad gingen. Rechts ziet u de warmste momenten van het afgelopen kwartaal en degenen die op dat moment liepen te zweten.

(NB: mijn temperatuurmeter hangt regelmatig in de volle zon. Vandaar dat ie in februari al de 25 aantikte.)

IJskoningen

(met Ruud, Henk, Rens, Arian, Hester, Dave, Jeroen, Michiel, Laurens e.a.)

Hierboven zien we (links) wie gemiddeld bij de laagste temperaturen gingen rennen en (rechts) wie op de koudste momenten van de afgelopen drie maanden actief waren.

Tot slot een paar vermeldenswaardige titels van loopjes.

In de categorie ‘klein leed’:

Poëzie:

Plastisch:

strava_1_namen_4

Voor elke Ciflaat herkenbaar:

P.S: wil je liever niet in dit overzicht, laat het me weten, dan filter ik je eruit. Verder: er zijn ongeveer duizend-en-een haken en ogen aan de gebruikte manier van verzamelen en interpreteren v/d gegevens. Dus hartstikke leuk dit voor de grote lijnen, maar een grote disclaimer voor de details.