Cifla 2019: twee keer de wereld rond

92 lopers in Strava-groep ‘Ciflaten’ hebben in 2019 samen ruim 83.000 kilometers gemaakt: tweemaal rond de aarde dus! De meeste kwamen voor rekening van Michiel: die liep ongeveer tot aan Kabul. Tim J. bracht het tot bij Luxor in Egypte en Pim E. kon vanuit Nijmegen te voet naar de oevers van de Wolga. Dat gaat allemaal niet vanzelf: alledrie trokken ze daarvoor meer dan 300 keer de loopschoenen aan.

Zomaar wat lopers uit de lijst:

Eelco: Thessaloniki

Hans: Vilnius

Annie en Bart: Uppsala

Dave: Algiers

Christian en Aernout: Istanbul

De langste afstand in 1 dag legde Maarten H. af bij de Greinatrail, ruim 61km. Jan Fokke, Charlotte, Christian en Joeri liepen allemaal een keer om en nabij de 50km.

Dan liever de lucht in

Gemiddeld gingen we per loopje 87 meter de hoogte in. In totaal stegen we 644 kilometer, we haalden dus samen bijna 73 keer de top van de Mount Everest. De loopjes met de meeste hoogtemeters vonden plaats in het buitenland, zoals onderstaand lijstje laat zien. Die bovenste was al bijna een halve Mount Everest op zichzelf!

Duo’s

Welk duo liep het vaakst samen (of toevallig rond hetzelfde tijdstip ongeveer dezelfde afstand)? De nummer 1 zal niet verbazen:

Maar ook Annelies en Carine zijn trouwe maatjes: meer dan eenderde van hun loopjes deden ze samen.

Favoriete dagen van de week

Van de ruim 7400 keer dat Ciflaten gingen hardlopen viel dat meer dan 1500 keer op een zondag. Veruit het populairst daarna is de dinsdag, gevolgd door de donderdag. Kortom onze trainingsdagen. Maar ook de zaterdag valt in de smaak. Het minst vaak gaan we op woensdag, niet vreemd na de doorgaans pittige dinsdagavondtrainingen.

Hieronder zien we degenen met een duidelijke voorkeursdag. Van degenen die vorig jaar meer dan 25 keer liepen, komt vooral Edwin V. in het weekend pas goed op gang. Tweederde van zijn loopjes vielen op zaterdag:

I don’t like Mondays…

Mariët prijkt bovenaan de lijst van mensen met een duidelijk minst favoriete dag:

Sterkte morgen, Mariët!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *