Planken Wambuis

De wandelroute Planken Wambuis is zo’n 8 km lang en gemarkeerd met een gele stip:

Het officiële startpunt is Parkeerplaats Oud Reemst. Toen wij half november deze route liepen op een zondagochtend was deze parkeerplaats al tjokvol, en zijn we uitgeweken naar de parkeerplaats van Restaurant Planken Wambuis. Tot onze vreugde stond daar een kraam met koffie, thee, muffins, warme chocomel en koude dranken.

Het gebied is onderdeel van de Veluwe. De route voert vooral over heidevelden en ofschoon je op zo’n zondag veel wandelaars tegenkomt, doet het dankzij die weidsheid toch niet druk aan.

Wel zorgt het verre uitzicht ervoor dat je voortdurend ziet waar het pad naartoe loopt. Daardoor is het geen erg avontuurlijke wandeling. Het voelt meer als een ommetje. Wel een erg mooi ommetje.

Als je bij Planken Wambuis start, loop je eerst door bos. Daarna doorkruis je de heide, tot je weer bij bomen uitkomt. Hier loop je door een prachtige beukenlaan, geplant door de familie Van Pallandt. In de stammen zijn teksten gekerfd, sommige erg oud.

Vervolgens voert de route weer terug naar het weidse.

Wij liepen hier op een droge en windstille dag. Bij regen en/of wind zul je er erg blootgesteld zijn aan de elementen. Gelukkig wacht dan aan het eind weer de warme chocomel van Restaurant Planken Wambuis.

Al met al een erg mooie route. Ik zou wel adviseren hem doordeweeks te lopen, als het rustiger is. Dan zie je misschien een ree, in plaats van al die exemplaren van homo sapiens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *